Sånn får du Kaffe med Play og Pause-knapp

Internett er fullt av muligheter til å abonnere på kaffe, men du du gjør det kanskje fortsatt ikke. Vi gikk stadig vekk tom selv, og lurte på hvorfor vi fortsatt ruslet ut på lørdags morgen på jakt etter bønner.

Vi fant ut at noe så enkelt som "å ha kaffe i skuffen" hadde to faktorer knyttet til seg som forhindrer at vi abonnerer:

1. Preferanser, variasjon og vaner

Dette handler om produktene vi ønsker å ha i skuffen. Hvor mange i husholdet drikker kaffen. Lys eller mørk? Espresso? Noe ekstra godt i helgen? Liker man forskjellige ting?

Å finne ut av dette krever en liten innsats som man isolert sett ikke vil ta fatt på. Men satt i system med mange andre varer og samme tilnærming blir det kanskje verdt det tror vi.

2. Pris og mengde

Vi er knyttet opp mot prisen på varen vi kjøper i butikken, men tenker sjelden på faktisk månedlig forbruk. Blant kaffedrikkerne vi har snakket med var det bortimot enstemming at man bruker en god del mer gram kaffe per måned enn man tror.

I tillegg lures vi av prisen i hylla og at vi kanskje plukker med oss varene på forskjellige steder gjennom måneden. Månedsforbruket for et hushold med 2 kaffedrikkere med daglig forbruk ligger ofte mellom 1,5 og 2,5kg per måned.

Så har noen bekymringer rundt holdbarhet og smak. Derfor anbefaler vi å kverne selv, så holder kaffen seg god i en måned og litt til. 

Sett Kaffe på Play med Gryning

Vi har som mål å løse disse enkle utfordringene, og du kan prøve allerede i dag. Velg mellom lysbrent eller espresso varianter, og legg til riktig mengde av hver type for ditt månedlige forbruk.

Er det for lite kan du øke neste måned. Er det for mye setter du enkelt på pause eller justerer mengden.