Bedre for deg. Bra for planeten.

Bærekraft i hverdagen

Gryning ble startet med et klart mål å bidra til de globale miljøutfordringene vi står overfor. Vi så muligheten i å optimalisere det hverdagslige, og søker de mange små endringene som folk flest kan få til i hverdagen.

Ved å tenke annerledes, og endre litt på veien fra jord til bord, har vi funnet en løsning som gjør hverdagen enklere, koster mindre, og reduserer utslipp. Hvis vi har rett, kan din husholdning redusere karbonavtrykket med mellom 1-2 tonn årlig, simpelthen med å forsyne husholdningen på en smartere måte. Får vi med oss mange så vil det bety noe.

For å få klimaregnestykket til å gå opp vi tatt noen ukonvensjonelle valg som kanskje utfordrer måten du handler varer på. Her er noen av dem.

tørt er ganske tøft
Vann er i krana

De fleste skjønner at å få vann hjem via semi-trailer ikke er best for planeten. Samtidig transporteres fortsatt enorme mengder vann gjennom maten vi spiser. Vi tror det kan være lurt å tenke litt mer tørt for å redusere matsvinn og utslipp.

Vi vil gjøre det lettere å drive husholdningen på råvarer som kommer uten vann. Det betyr lengre holdbarhet, mindre svinn, større forutsigbarhet, og tro det eller ei - ofte mer kvalitet for pengene.

nok stress
Sakte shopping

Det kan hende at "next-minute-delivery" med droner som suser varer inn i stua er fremtiden. La oss for all del prøve! Men. Vi tror vi kommer lenger ved å tilrettelegge for god forutsigbarhet, enkel planlegging og smart forsyning av din husholdning.

Ved å levere varer bare en gang i måneden, men mer av gangen, reduserer vi transport, emballasje og utslipp. Det betyr at du ikke får "samme dag levering" fra oss, men heller mye, én gang i måneden. Når det er pakket smart får du det fort på plass.

mindre emballasje
Riktig mengde

Det meste du handler i dag kommer i en mengde som er tilpasset hylleplassen i butikken eller prispunktet du er vant til å betale.

Vi tilbyr riktig mengde basert på ditt forbruk, oppbevaringsplass og holdbarheten til varen. Ved å levere varen en gang i måneden får du mer av gangen til en lavere pris. Uvant men bra.

Vi har fått de gode produsentene med på laget og kan levere en riktig og større mengde til deg uten at du må ty til løsvekt. Det reduserer vårt fotavtrykk på emballasje, transport og lagring.

tilberede smartere
Kaste mindre

Matsvinn er en av vår tids største miljøutfordringer. Vi tror vi kan redusere matsvinn ved å gjøre det enklere for folk å lage fantastisk mat fra stabile tørre råvarer.

Det betyr at du ikke får ferdigmat, vakumpakket eller frossenvarer fra oss.

Vi vil heller inspirere deg og tilrettelegge for at du skal lykkes med å lage for eksempel ferske rundstykker fra unike lokale råvarer med minimal innsats og maksimal effekt for planet, helse og smaksløker.

vi velger nøye
Rene og bra varer

Det å spise ren mat er lettere sagt enn gjort. Tid, penger og tilgang står ofte i veien. Derfor har vi gjort valget for deg og samlet så rene varer som mulig på ett sted. 

Våre kriterier er god dokumentasjon, sporbarhet, lokalitet, økologi og ikke minst at alle langs veien fra jord til bord får gode vilkår for et godt liv. Alt for å gjøre det enklere for deg å spise renere med god samvittighet 

Sammen kan vi optimalisere det hverdagslige. Litt mer tørt, litt saktere, og mer men riktig så vi kaster mindre. Rent så vi spiser bedre. Smaker bedre. Alt dette i en stadig mer presis varestrøm som skaper gevinster for deg og planeten.

Det er bedre for deg og bra for planeten. Det er bærekraft i hverdagen.  

Og når du får med naboen..

hvordan virker det?

Strømme varer steg-for-steg

Å strømme varer handler om å alltid ha mer igjen av varene du trenger i hverdagen. Og bidra til planeten i samme slengen.

Sjekk ut hvordan
Klar for å prøve?
Lag din strøm av frokostvarer nå

Plukk og miks blant det beste av kaffe, te, frokostmat og mye mer til knallgode priser.