Kan rytme og antall få varene hjem på auto-pilot?

Hos Gryning gir vi deg muligheten til å få akkurat passe mye av varer du bruker jevnlig før du går tom.

Når du får til det med nok varer - tenk +10 ting du alltid bruker - da blir det en opplevelse av flyt. En opplevelse av å kunne "glemme" en haug med ting du trenger. 

Er det ikke bare dagligvare på abonnement?

Ideen er veldig enkel, men går man ned i det praktiske i din hverdag og handlekurv din blir det litt mer spennende. Vi fant ut at det er en egen kategori av det du handler som egner seg godt, og så er det mange varer som ikke fungerer så godt. Derfor snakker vi om #langvarer og bygger vareutvalget med det som egner seg. Vi plasserer også varene i skuffer og skap slik du gjør hjemme.

Riktig mengde for din husholdning

Å få riktig mengde over tid hjem til deg blir neste utfordring. Det er ikke helt lett fordi husholdningsvarer i dag er sjelden pakket for med ditt forbruksmønster, eller holdbarheten på i din kjøkkenhylle.

Varene er vanligvis pakket for lengst mulig levetid og optimal pris i butikkenes hyller.

Vi tenkte vi kunne utfordre litt på denne måten å tenke på, og tenke praktisk-for-deg før praktisk-for-butikken. Det vi oppdaget var at det raskt også ble praktisk-for-planeten når mange kommer sammen og handler på denne måten.

Vi har testet sammen med en liten gruppe kunder en stund og funnet ut at mye er gjort om du tenker litt om ditt forbruksmønster - én gang - og etter dét kreves det bare en liten justering, eller nudge om du vil, en sjelden gang.

Løsningen blir til sammen med deg

Vi tror nøkkelen til å "alltid ha mer igjen" er to valg som sammen gir deg riktig mengde levert, nesten uansett hvordan leverandøren har pakket varen:

  1. Rytme: Hvor ofte blir varen levert, eller sagt på en annen måte - hvor lenge skal den vare? Du velger levering hver 30, 60 eller 90'ende dag, og antallet du velger i neste steg skal da dekke ditt forbruk.
  2. Antall: Hva er fornuftig antall av varen for å dekke ditt forbruk i Perioden? Normalt er det 1, 2 eller 3 av varen fordi vi har tenkt litt på forhånd.

Her har vi en illustrert (for øyeblikket) protype på hvordan det kan se ut:

Med disse valgene på plass vil vi kunne fortelle deg en hel rekke ting som gjør det lettere for deg å ha riktig mengde hjemme, som f.eks:

  • Hvor mange serveringer / kaffekopper / porsjoner vil denne leveringen bety per dag og per måned
  • Hvor mye vekt vil du få levert (altså som du slipper bære hjem fra butikk)
  • Hvor mye vil det koste per servering

Tanken vår er at dersom vi kan se hvor mange anvendelser mengden gir per dag eller måned, så vil det være relativt enkelt å stipulere forbruket for akkurat din husholdning.

Grynings første versjon av dette (som i skrivende stund er aktiv) har vi valgt rytme for produktene, og man velger bare mengde. Nå ønsker vi gjøre dette mye bedre!

Vi hører veldig gjerne fra deg om hva du tenker via kommentarer eller i sosiale medier (link nederst på siden)! Liker du ideen om å kunne velge leveranse-rytme for å styre din varestrøm kan du stemme på forslaget her.

Har du andre forslag til varer vi burde ha med, funksjonaliteter til tjenesten eller annet så gå gjerne inn på Gryning Engasjert og send oss ditt forslag! 

AbonnementLangvarerRefillRiktigmengde