Livet på Planet A

Livet på Planet A

Her hos Slowly forsøker til tilby påfyll av bra greier til hyller og skap, så hvorfor ikke også foreslå noe for bokhylla?

Vi gjør mye research for å finne smarte praktiske løsninger som er litt bedre for planeten, og da hender det vi snubler over innhold det er verdt å anbefale. I dette tilfellet handler det om boken til Mike Berners-Lee, kalt "There is no Planet B". 

Boken har masse spennende forslag til konkrete løsninger og tiltak for å få has på klima-trøbbel, men det var ikke det som fikk den til å stikke seg ut.

Det var noen avsnitt i innledningen i uthevet skrift som traff en nerve. Forfatteren inviterer med i en beskrivelse av livet på vår Planet A. En positiv visjon han mener er fullstendig innenfor rekkevidde, om vi bare handler smart og riktig nå. 

Kanskje vi trenger litt mer sånne positive greier akkurat nå tenkte vi, og tok oss friheten til å oversette visjonen her:  

"Muligheten med Planet A" - Mike Berners-Lee

- Denne boken sikter inn mot en fremtid i denne retningen:

Luften er friskere. Livet er sunnere, lengre og mer avslappet, mer underholdende og mer stimulerende. Vårt kosthold er variert, smakfullt og sunt, og de fleste av oss kommer oss ut så mye som vi ønsker, både for sosial og fysisk aktivitet.

Å reise er lettere, men vi tilbringer mindre tid på ferden. Vi føler oss friere til å leve livet på den måten som oppleves som meningsfylt for oss til hver tid, i en balanse og forhandling med andre menneskers likestilte rett til å gjøre det samme. 

Det er mindre vold og aggresjon på alle nivåer av samfunnet. Byene er pulserende mens naturen myldrer av liv. Vårt arbeid er mer interessant og stresset i hverdagen er oftere selvpåført. Vi forventer, insisiterer på, og får en høyere standard av pålitelighet og tillit til politikere, media og faktisk overalt ellers.

Vi er nærmere knyttet til menneskene rundt oss og til vår følelse av knytning til et globalt felleskap.

Vi gir mer av vår tid og oppmerksomhet til andre, og vi legger bedre merke til og setter pris på det som foregår rundt oss. Vi konkurrerer kanskje med hverandre for spenningens skyld, men der det virkelig gjelder samarbeider vi bedre enn noen gang før.

- Innen dette er det naturligvis masse videre utbrodering som må gjøres, og enorm variasjon i nøyaktig hvordan hver og en av oss vil leve innen denne fremtiden. Jeg inviterer deg til å legge til detaljer og kanskje tenke gjennom hvor du personlig ønsker å passe inn.

@MikeBernersLee

--

🤔 Vil du finne ut mer om forfatteren Mike Berners Lee og bøkene hans (som også inkluderer hit'en "How bad are bananas?"), så sjekk bokens hjemmeside her.

📚 Vil du kjøpe i papir av en norsk bokhandler er det i skrivende stund Adlibris som har den beste prisen (men sjekk gjerne selv).

📓 Kjøper du slikt helst digitalt og har en Kindle blir det en tur til Jeff her


You may also like Se alle