Lev et roligere liv og sett kvalitet foran kvantitet.

Brems ned og nyt livet til det fulle. Et roligere liv vil ikke bare gi deg god helse, men også tid til å fullføre alle dine mål med glede.

 

Slow Movement, også kjent som Slow Living, Slow Food, og Slow Travel, er en bevegelse som fremmer ideen om å leve et roligere liv og sette kvalitet foran kvantitet i alt vi gjør. Bevegelsen støtter tanken om at vi har blitt for opptatt av å gjøre alt så fort som mulig, og at dette har negative konsekvenser for både vår fysiske og mentale helse. 

 

Full fart gjennom livet

Vi lever alt annet enn et roligere liv - det meste foregår i et hektisk tempo og alt skal gå så raskt som mulig. Problemet med å alltid ha foten på gasspedalen er at det kan føre til økt stress og utmattelse, noe som igjen kan føre til fysiske og mentale helseproblemer som depresjon og sykdom. Det kan også gå på bekostning av relasjoner og livskvaliteten, siden det ikke blir så mye tid til å nyte øyeblikkene og være til stede i det man gjør. Derfor kan det være lurt å bevisst prøve å senke tempoet i livet og ta det mer med ro. Men det er ikke alltid like lett. 

 

Redsel største hindring

Det å sette ned tempoet kan være utfordrende i en kultur hvor det å være produktiv og opptatt ofte blir sett på som en positiv egenskap.

I tillegg kan mange kan ha en viss redsel for å endre sine levevaner og senke tempoet i livet. Dette kan komme av frykt for å gå glipp av muligheter, frykt for å ikke være produktive nok, eller en generell usikkerhet om hvordan en slik endring vil påvirke hverdagen og fremtiden.

 

Fordeler med å senke tempo

Likevel kan det å senke tempoet og leve et roligere liv faktisk være en god måte å få mer ut av livet. Dette fordi det kan bidra til å redusere stress og øke følelsen av velvære. Det å ha mer tid til å slappe av, utforske interesser og være til stede i øyeblikket kan også bidra til å forsterke relasjoner og øke livskvaliteten. Så selv om det kan være utfordrende å endre sine vaner og senke tempoet, kan det absolutt være verdt det. Det kan være lurt å starte med små steg og gradvis øke endringene, slik at det ikke føles for overveldende. Det kan også være lurt å søke støtte og råd hos familie, venner eller profesjonelle, slik at det blir enklere å holde motivasjonen oppe.

 

Nyt de små ting

Slow Movement tar til orde for å bremse ned i hverdagen, og å sette av tid til å nyte de små tingene i livet. Dette kan innebære å lage mat fra bunnen av, dyrke og produsere mat på en bærekraftig måte, reise på en mer bevisst måte, eller å sette av tid til å slappe av og hvile. Bevegelsen støtter også ideen om å være mer bevisst på hvordan vi bruker vår tid, og å velge å gjøre ting som gir oss mening og glede - og ikke ødelegger planeten. 

 

Koble av stresset

Slow Movement er også en reaksjon på den raske teknologiske utviklingen vi har sett de siste årene, og de mange kravene som stilles til oss i hverdagen. Dette kan føre til at vi føler oss overveldet og utbrent, og Slow Movement fremmer ideen om at det er viktig å ta seg tid til å slappe av og koble seg fra hverdagens krav. 

 

Gjør så godt som mulig

Til syvende og sist handler Slow Movement om å være tilstede i øyeblikket, og å nyte livet på en mer bevisst måte. Det handler om å sette kvalitet foran kvantitet, og å gjøre ting ikke så fort som mulig, men så godt som mulig.

 

Sett bort arbeid

For å frigjøre tid kan det være verdt å sette bort noen av kjedelige og hverdagslige arbeidsoppgavene. Det kan være alt fra vasking eller mathandel. I gjennomsnitt bruker hver person ca. 15 minutter i butikken hver gang vi handler. Og vi er innom butikken 3 til 4 ganger i uken. Ofte fordi vi glemmer ting og ikke planlegger godt nok. Og over halvparten av oss mener at de heller ville ha gjort noe annet enn å gå i butikken og handle mat. Så hvorfor ikke bare sette de mest brukte varene på automatikk?

Gir du Slowly jobben med å sende deg de hverdagslige og kjedelige varene kan du spare masse tid og penger. Med et par klikk er du i gang, og får varekassen  med bærekraftige produkter levert hjem, hver måned. Et godt stykke av handlelista blir kuttet for alltid og du får bedre flyt i hverdagen.


Et roligere livMeg selvSlow movement