Jeg veide kaffebønnene og sparte 💰💰💰

Okei, litt click-bait der, så før vi starter må jeg eie at jeg har vent meg til kaffe hakket over typen som kurerer gruff. Ikke noe ekstremt, men ålreite bønner vi kverner hjemme er blitt hverdagslig.

Etter å ha gått tom en gang for mye og gått på ufrivillig morgentur i jobbebukse på kaffejakt bestemte jeg meg for å kjøpe litt mer av gangen.

Så begynte det demre at detta koster pæng. Gjerrigknarken våknet, men ble ikke enig med luksusdyret så jeg fikk litt hjelp.

«Til en full sånn v60 kanne du bruker skal du ha 45g bønner» fikk jeg høre av kaffe-kompis Thomas.

!Nørd-alert!
Skal man være pinlig nøyaktig er dette en V60-02 som holder 700ml vann - ca 4 kopper. Spør man Tim Wendelboe skal det brukes 45,5g på en sånn kanne for norske ganers preferanser. Her kan man dog nørde seg godt på tur avhengig av kverningsgrad, type bønner og masse mer. 

Jeg er vel ikke så langt unna dét tenkte jeg, men hadde ikke gram-vekt, så jeg lot det ligge.

Noen måneder senere, på Elkjøp, passerte jeg en gramvekt som hoppet opp fra hylla full av min underbevisste gjerrigknarks dårlige samvittighet. Den havnet i kurven.

Neste morgen fikk jeg diagnosen. 59g. Og da holdt jeg litt tilbake fordi jeg hadde vekta å passe på.

Det er 14g for mye. «Det er vel ikke noe?» tenker du kanskje, men dette var kåråna-times. Vi snakker 2-3 av disse på en hjemmekontordag (ja, det går an med bra kaffe).

FASIT: 30g bønner med god kaffe for mye om dagen i 30 dager blir nesten 1kg det, og med en kilopris på 500kr snakker vi 5400kr i året!

Den gramvekta tjente seg inn kjapt gitt. Og så smaker det bedre også! 

Har du ikke vekt, men lurer på omtrent hvor mye bønner du skal kverne for en V60? Om du lider av samme uvane som meg kan dette funke - to bokser blir ca 50g:

 

 

HverdagslabKaffeRiktigmengde