Flaskebrus vs. Brusmaskin: hvor mye sparer du?

Hvor mye er det egentlig å spare på en brusmaskin? Hvor mye tid, penger og planet er det å hente?

Visste du at én eneste CO2-flaske i brusmaskinen din er nok til 60 liter boblevann? Det tilsvarer 40 - FØRTI - halvannenlitere fra butikken.

Tid

Trangen til brus og bobler i hverdagen driver deg kanskje til en ekstra tur til butikken per måned. Det er dessuten tungt å bære på, så kanskje du tar bilen. 

Det tar ca 1 minutt å lage to litersflasker med brusmaskinen. 

Lommeboka

En CO2-flaske koster jevnt over rundt hundrelappen. Omregnet til 1,5 liters flasker med bobler tilsvarer det kr 2.50kr - per flaske.

Kjøper du brus KUN på 4 for 69,90,- deals blir det 17.50 kr per flaske. Da er det 15 kr å spare, og ganger vi det opp med 40 flasker blir det 600kr.

Trekk fra gasspris på 100kr, så har du spart 500 kr på en eneste CO2-flaske - gitt at det erstatter brus på flaske.

Planeten

Hos Slowly forsøker vi ikke å transportere vann unødvendig. Transport, plast, produktsjonsavtrykk mv. Og med kanskje verdens beste vann i springen er det lite vits. 

Transportvekten har litt å si. 40 kilo per måned er litt. I tillegg kommer klimaregnestykket på PET flaskene og returen på disse.

Når du vel har returnert pant-flaskene, må de vaskes og det brukes over 2 liter vann for å produsere 1 liter med flaskevann. 

Helsa

Brus er digg, men sukker er det fint å roe ned på. Med brusmaskin og smakstilsetning så har man full kontroll på hva man drikker. Ikke noe aspertam om du ikke tilsetter selv. 

Konklusjon: Brusmaskin er en no-brainer

Hvis du ikke har brusmaskin så er det gode grunner for å skaffe en. Har du en fra før, er det straks sommerferie - ta den med på hytta eller skaff deg en nr 2, så får du slukket tørsten med lette, billige og bærekraftige bobler i sommervarmen.

Allerede etter å ha brukt opp første CO2-flasken har du spart inn kostnaden av maskinen. 

Det betyr ikke at du skal slutte kjøpe favoritt-brusen innimellom, men kanskje kutter du litt på forbruket og sparer både tid, penger og planeten underveis.

Og med Slowlys påfyll og retur på dørstokken, får du både fulle CO2-flasker levert på dør og vi tar med dine tomme flasker i retur i samme slengen. 

Mer om bevisst forbruk:

 

🚀 Bli med å handle annerledes med slowly? - sjekk ut hvordan det funker her

🛒 Se hva du kan få i dag? sjekk katalogen her 

..eller følg oss på Instagram, Facebook eller LinkedIn.

BærekraftPåfyllVersus