Å makse kosen i ferien

Ferien er straks her, og for alle som skal på hytta blir det sannsynligvis ukesvis med ferieritualer og et hytteliv på repeat. Og vi skal kose oss. 

Er vi alene, skal vi kose oss. Er vi sammen med familie, skal vi kose oss. Har vi besøk, skal vi kose oss. Og er det noe tid til overs der innimellom, skal vi selvsagt kose oss. Det er ikke måte på kos i ferien.

Beste kaffen hver dag?

Kaffen er viktig i ferien, og alle som drikker kaffe elsker morgenkaffen. I dagliglivet når morgenkaffen sitt høydepunktet i helgen og gir nærmest en følelse av magi. I ferien drikkes det helgemorgenkaffe hver eneste dag og morgenstunden er hellig. Den bør ikke spoleres med et mitt-på-treet-kaffe fra lokalbutikken, og det å ta med seg godkaffen til hytta er ingen skam, det er digg.

Hvor mange kopper drikker du?

Med en, to eller tre kopper på morgenen, et par til ut på dagen, og kanskje en siste kopp etter middag, blir det mange kopper kaffe i løpet av dagen. Du snitter fort 5 kopper. Med en standardkaffekopp på 2 dl blir det 1 liter per dag og drøyt 20 liter kaffe på en treukersferie. Deler du din kaffeglede med andre på hytta, over flere uker, så er det bare å plusse på. En ting er sikkert, det vil gå mye kaffe.  

Ikke gå tom!

Å gå tom for kaffe bør ikke være et alternativ. Her følger et par tips på veien for å sikre nok godkaffe for hele ferien. Det er smak og behag så klart, men mange doserer i overkant og unødvendig mye.

For en optimal brygg bruker du 60 gram kaffe per liter vann. Drikker du sånn sirka fem kopper per dag går det nærmere 7 liter kaffe i uken, som tilsvarer i underkant av en halv kilo kaffe. Er dere to som elsker kaffe, og får besøk i hist og pist, kan du regne med at det går unna 1 kilo kaffe i uka.   

Bedre blir det ikke

Hvis du ønsker å maksimere kaffekosen bør du sikre deg nybrente kaffebønner og kverne dem for hvert brygg. Kaffebønner smaker aller best de første to ukene etter brenning. De neste to er kvaliteten fortsatt god, men etter en måned begynner kvaliteten å dabbe av.

Har du vel blitt opptatt av å sikre deg nybrente bønner så er en god kvern et must. I løpet av de første 15 minuttene etter kverning har kaffebønnene mistet halvparten av sine 800 smaksstoffer. Det er altså lite rom for somling når du kommer opp på dette nivået, og da har du for lengst skaffet deg en vekt for maksimal presisjon. 

Så ble det et ferierituale

Dette kan oppleves som jåleri for mange, men når du vel får dreisen på både bønner og utstyr vil du få en kick av en kaffeopplevelse, hver eneste gang.

Stresset du følte på i starten er borte vekk, og hele bryggeprosessen fra A til Å har blitt pur mindfulness. Du makser kaffekosen. Og sommeren har fått et nytt rituale som du bare er nødt til å gjenta. År etter år.

La ferien bare komme.

 

🚀 Bli med å handle annerledes og få godkaffen med slowly? - sjekk ut hvordan det funker her

🛒 Se hva du kan få i dag? sjekk katalogen her 

..eller følg oss på Instagram, Facebook eller LinkedIn.

#Morgenkaffe #formiddagskaffe #lunsjkaffe #ettermiddagskaffe #middagskaffe, #kveldskaffe #strandkaffe #svabergkaffe #fiskekaffe #nabokaffe #overaskelsesbesøkskaffe #lystrekrabbekaffe #rekesmørebrødkaffe #turkaffe, #supkaffe #båtkaffe #bryggekaffe #terassekaffe #utekaffe #innekaffe #iskaffe #fikakaffe #krokketkaffe #boccakaffe #dartkaffe #slobberokkaffe #flippfloppkaffe #barbeintkaffe #kjedesigkaffe #sankekaffe

FerieKaffeRiktigmengdeSesong