Slik lager du perfekt kopp kaffe i presskanne

Photo by Helena Lopes on Unsplash

Vil du prøve ut en bryggemetode som gir en aromatisk og god kaffe? Da er kaffe i presskanne noe for deg.

Slik går du frem for å lage kaffe i presskanne

For å lage kaffe i presskanne skal malingsgraden på kaffen være: presskannemalt (Du kan også bruke filtermalt og kokmalt kaffe).

Slik brygger du perfekt kaffe med presskanne:

  • Forvarm presskannen. Fyll den med kokende vann. 
  • Tøm vannet etter 30 sekunder. 
  • Ha kaffe i presskannen (helst nykvernet). 
  • For hver desiliter vann skal du ha ca. 6 gr. kaffe. 
  • Hell fosskokende vann i presskannen til den er halvfull. 
  • Rør rolig  i presskannen slik at all kaffen kommer i kontakt med vannet. 
  • Fyll presskannnen til maks med resten av det kokende vannet
  • Sett på lokk for å holde varmen og for at bryggeprosessen kan starte. 
  • La kaffen brygge/trekke i 4 minutter
  • Press ned stempelet
  • Nyt en deilig kopp med kaffe!

Faste rutiner

Det er noen kjøreregler som gjelder hver gang du skal lage kaffe. Det er kjedelig, men det bør gjennomføres for at du skal oppnå en best mulig smak.

  • Vask utstyret grundig før bruk. Oljer fra kaffe som setter seg forringer smaken.
  • Ikke gå for den billigste kaffen. Velg kvalitet. Se vårt sortiment.
  • Invester i en god kaffemaskin/brygger
  • Kjøp kaffebønner og kvern din egen kaffe hjemme. Nykvernet kaffe blir mye bedre enn kaffepulver i poser. 
  • Bruk ferskt vann.
  • Bruk riktig mengde av vann og kaffe. Følg gjerne anvisning på pakken. 
  • Kaffe skal ikke koke. Den skal trekke.
  • Ikke brygg kaffe med for kaldt vann. Rett temperatur er viktig. Husk at kaldt kaffeutstyr tar varmen vekk fra vannet og dermed forringer smaken på kaffen. Du kan også forvarme utstyret for å unngå for kaldt vann.



 

You may also like Se alle