Øk levetiden på varene dine. Dette kan du oppbevare kaldt og mørkt.

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Skal poteter og ulike løktyper i kjøleskapet, i plastikkpose, ligge fremme på benken eller ligge i en mørk men varm skuff på kjøkkenet? Egentlig ingen av delene. Alle alternativene kan være med på å minske levetiden til varene betraktelig.

Så hvordan skal det oppbevares for å få optimal levetid?

Hvitløk 

Hvitløk kan du oppbevare kaldt og mørkt. Helst i en kald kjeller. Ikke kjøleskap, der begynner de raskere å spire. Kan stå på kjøkkenbenken også om du bruker de i løpet av 2 uker.

Poteter 

Poteter kan du oppbevare kaldt og mørkt - helst i en kjeller. Ikke kjøleskap. Ved temperaturer under 4´C vil stivelsen bli omgjort sukker og potetene blir søte. Oppbevarer du de i en varm skuff begynner de å spire. Poteter kan oppbevares flere måneder om du gjør det riktig. Og aller helst kjøper du poteter som ikke er vasket og har fortsatt jord på seg. 

Løk 

Oppbevares på et kaldt og mørkt sted. Gjerne hengende i et nett eller i en papirpose.

Det er ikke nødvendig med kjøleskap. 

Ved temperaturer på mellom 8-12´C tror løken at den skal blomstre og starter å bruke opp næringen for å lage en blomsterstilk.

Skal du bruke løken i løpet av uken, kan den godt ligge fremme på benken. Etter to uker begynner den å spire.


 

You may also like Se alle