3 gr. fersk gjær (er det samme som 1 teskje tørrgjær)
Du finner video-instruksjon under ingredienslisten.
Bland alt med hendene i en bolle til deigen er jevn og klissete.
La deigen stå og hvile med lokk i en halvtime.
Vend deigen på nytt hver halvtime. Dette gjør du 3 ganger.
La deigen stå i bolle over natten i kjøleskapet.
Ta ut deigen og lag små boller av deigen. Hver bolle skal veie ca 250-300 gr.
La bollene hvile i 2 timer under et fuktig kjøkkenhåndkle før du ruller ut.
Legg deigen på benken i en liten haug med mel, og bruk fingrene til å forme en liten pizza.
Løft opp deigen med begge hender og roter den i en sirkulær bevegelse for å utvide den til ønsket størrelse.
Legg pizzaen på en pizzaspade eller et brett med litt mel på, og strekk deigen ut til riktig størrelse.
Smør et tynt lag tomatsaus over deigen, fordel mozzarella jevnt, og ha på noen basilikumblader.
Avslutt med en dash olivenolje. Legg på den toppingen du foretrekker – gode råvarer gir best resultat.
Stek pizzaen øverst i ovnen på høyest mulig varme, helst med grillfunksjonen på hvis du har det.
Bruk gjerne en pizzastein eller pizzastål for best resultat.