Du finner video-instruksjon under ingredienslisten.
Ingredienser (gir 3 porsjoner)
300g røde splittlinser
1 stor (eller 2 små) søtpotet
En håndfull babyspinat
1 gul løk
4-5 hvitløksfedd (hakket)
1 ss tomatpuré
1 tommelstor bit ingefær (hakket)
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
½ ts malt koriander
1 ts chiliflak (valgfritt, men anbefales hvis du liker det sterkt)
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
3 ss næringsgjær
500 ml grønnsakskraft
Saften av en sitron
Salt etter smak
Olje
Dette handler du i butikk - resten får du hos Slowly:
Søtpotet
Babyspinat
Løk
Hvitløk
Fersk ingefær (hakket)
Saften av en sitron
Fremgangsmåte
Finhakk løken og hakk hvitløk og ingefær.
Tilsett en god skvett olje i en non-stick panne. Stek løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er mykt. Tilsett tomatpuré og krydderne. Rør godt sammen og la det steke i 1 minutt for å frigjøre smakene.
Tilsett de hakkede søtpotetene og litt grønnsakskraft (for å unngå at de setter seg fast i pannen).
Tilsett de røde linsene, rør godt og la dem «riste» i pannen i et minutt.
Tilsett grønnsakskraften, hakkede tomater og kokosmelk.
Rør godt og la det koke i 10-12 minutter.
Tilsett salt etter smak, næringsgjæren og spinaten.
Retten er ferdig når sausen har tyknet og spinaten har visnet. Server med en skvis sitron, toppet med vegansk fløte og hakket koriander, ris og proteinrikt flatbrød.