Hjertet i vår sirkulære tjeneste er en bag
Etter å ha jobbet lenge med hvordan vi skal levere varene og hvordan pappesken skulle se ut gikk det opp et lys for oss, vi bruker en bag!
Ideen kom av at mange av oss fyller den velkjente IKEA bagen med slalåmutstyr og ytterklær. Den har mange bruksområder, tar lite plass når den er tom og blir aldri ødelagt. Skulle vi få til en sirkulær loop er denne type av bag perfekt.

Rimelig og smart
Bagen er inkludert i medlemskapet hos slowly,. Papirposer i butikken for tilsvarende volum ville kostet 10-15kr og 3 plastposer 9kr, mens en pappeske hos andre hjemleveringstjenester koster 9kr per stk. 

Null stress
Siden vi ikke leverer frysevarer trenger du ikke stresse hjem for å få varene inn i fryseren eller kjøleskapet. Den tåler også regn. Du trenger heller ikke å pakke ut av bagen med en gang for varene blir ikke dårlige. Bagen er tettpakket med varer for å ta minst mulig plass og være enkel å flytte rundt på. Bestiller du mye får du to.

Bærekraftig?
Posen er laget av "vowen PP" (polypropylene) og det er derfor du kan se et mønster av små firkanter over hele bagen. Dette er den mest slitesterke måten å lage en bag av når du først benytter et plastmateriale.

Vi er forberedt på at noen vil stille spørsmålstegn ved bruk av plast her, men våre beregninger ved bruk av Variable.co sitt klimaverktøy viser at vi kun trenger å bruke posen 3 ganger for å utjevne utslippene knyttet til produksjon av en pappeske med samme volum. 

En pappeske tåler å brukes 2-3 ganger på sine beste solskinnsdager. I tillegg må den brettes og stappes i papirsøppeldunken, som fort fylles opp.

Vi skal bruke bagen så mange ganger vi kan og vi håper du bruker den hjemme til å samle brukte batterier, lyspærer, småelektrisk, glass, metall, klær og emballasjen fra våre varer. 

I god tid før nye varer leveres, minner vi deg på å sette ut bagen og alt du har lagt oppi, så tar vi med den i retur. Vi resirkulerer for deg og bruker bagen på nytt til å levere nye varer.  

    EmballasjePlaneten