Slowly styrker konkurransekraften med Kolly, grossisten i Reitan Retail.

Slowly inngår samarbeid med Kolly, grossisten i Reitan Retail, som fører blant annet varekatalogen til Kolonihagen. De to utfordrerne har funnet tonen og ser gode muligheter for samarbeid.
"Vi er begge relativt nystartede selskap som prøver å utfordre de etablerte. Det gir god takhøyde og rom for å se muligheter og løsninger. Det passer oss utmerket, siden vi gjør noe som ikke har blitt gjort før" – sier Mads Nissen, som er en av medgründerne i Slowly.

Slowly er en sirkulær dagligvaretjeneste, som leverer automatisk påfyll av basisvarer til dørstokken og henter retur for resirkulering i sammen slengen. Konseptet er unikt på verdensbasis.
"Som nystartet gründerbedrift, uten milliarder i ryggen, trenger vi partnere som klarer å se potensialet på sikt og vil bidra til utviklingen underveis. Det var omtrent sånn Kolly presenterte seg, så det ble en god match fra starten av" - fortsetter Nissen.

Simen Wøien Augedal, partneransvarlig hos Kolly, og teamet lot seg imponere av Slowlys nyskapende konsept og ambisjoner.
"Vi har en bred kundeportfølge fra før, med alt fra storhusholdning og restauranter til mindre utsalg som kiosker og bensinstasjoner. Slowly er en knallsterk gründergjeng som utfordrer tradisjonelle handlemønster med et nytt og annerledes konsept og vi blir inspirert og motivert til å bidra. Det er alltid business i bunn, men samarbeid som dette holder oss på tå hev og bidrar til vår utvikling som selskap".

Slowly driver ikke med fersk- eller frysevarer, men optimerer hjemleveringen av basisvarene som vi normalt finner i hyllene i dagligvarebutikkene.
"Når Slowly holder seg unna kjøl og frys er det klart at det forenkler distribusjonen og ikke minst reduserer kostnadene. Når det gjelder selve utvalget, så leverer Kolly både til storhusholdning og restauranter fra før, så det er jo god sjanse for at noen varer som normalt ikke er å finne i butikkhyllene passer i varesortimentet til Slowly. Kort sagt, vi har mange varer som passer inn under profilen til Slowly, ikke minst hele den økologiske varekatalogen til Kolonihagen" – fortsetter Wøien Augedal.

Calle Hägg, som er en av medgründerne i Slowly, kjenner Reitan-systemet fra innsiden etter å selv ha jobbet i Rema 1000 som leder for kommunikasjon.
"Mentaliteten i Reitan har alltid imponert meg. Det er en herlig miks av hard-core-retail og masse følelser rammet inn i en knallsterk kultur. Det er fremfor alt en Ja-kultur jeg aldri har sett maken til og nok en viktig grunn til at vi samarbeider med Kolly i dag. Vi tok kontakt, snakket sammen og Kolly svarte «Ja».

Det er få aktører på distribusjonssiden i norsk dagligvare og det kreves normalt store volumer for at få konkurransedyktige innkjøpspriser.
"Volumet som kreves for å få konkurransedyktige priser er et skyhøyt etableringshinder for nye aktører, men vi unngår problemstillingen ved å kjøpe det vi kan direkte fra produsentene. Det er vinn vinn, men det er fortsatt en god del basisvarer som må kjøpes via grossistleddet og det er her Kolly utmerker seg og gjør oss konkurransedyktige på pris. Vi gleder oss til samarbeidet" – avslutter Hägg.

Du kan lese mer om Slowly på www.slowly.no og om Kolly på www.kolly.no .