Photo by Perry Merrity II on Unsplash

Liker du en sterk og fyldig kaffedrikk med mer bitterhet? Da er kaffe laget i en mokkakanne noe for deg.

Rask og kraftig kaffe

Mokkakannen, også kjent som espressokanne, lager kaffe ved å presse varmt vann gjennom finmalt kaffe under høyt trykk. Dette bringer frem en kraftigere, bitter og mer intens kaffe enn vanlig.

Slik går du frem for å lage kaffe i mokkakanne

For å lage kaffe i mokkakanne skal malingsgraden på kaffen være: finmalt (mellom espressomalt og filtermalt).


Slik brygger du perfekt kaffe i mokkakanne:

  1. Fyll opp nederste del av kannen med kaldt friskt vann. Ikke fyll lengre opp enn til rett under overtrykksventilen.
  2. Sett på filteret på kammeret med vannet.
  3. Fyll filteret med nykvernet kaffe. Ikke press kaffen i filteret. La det være løst. Rist det forsiktig på plass. Skyv av overflødig kaffe men fingeren.
  4. Skru på vann- og toppkammeret godt igjen og sett kannen på svak varme. Sterk varme og hastverk gir ingen god kaffe.
  5. Så snart kaffen begynner å sive ut i det øverste kammeret kan du skru av varmen og la det trekke ferdig. For å oppnå best mulig smak, må du skru av varmen før kaffen begynner å boble eller lage gurglelyder.
  6. Åpne opp topplokket og rør forsiktig kaffen med en skje.
  7. Hell kaffen over i en liten tynn kopp.
  8. Nyt en deilig kopp med kaffe!

Faste rutiner

Det er noen kjøreregler som gjelder hver gang du skal lage kaffe. Det er kjedelig, men det bør gjennomføres for at du skal oppnå en best mulig smak.


  • Vask utstyret grundig før bruk. Oljer fra kaffe som setter seg forringer smaken.
  • Ikke gå for den billigste kaffen. Velg kvalitet. Se vårt sortiment.
  • Invester i en god kaffemaskin/brygger
  • Kjøp kaffebønner og kvern din egen kaffe hjemme. Nykvernet kaffe blir mye bedre enn kaffepulver i poser. 
  • Bruk ferskt vann.
  • Bruk riktig mengde av vann og kaffe. Følg gjerne anvisning på pakken. 




KaffeMeg selv