Få oversikt over økonomien - hva og hvor mye bruker familien?

Hvor mye bruker familien din av ulike varer? Den store majoriteten av befolkningen vet ikke det. Men nå som økonomien blir strammere kan det være lurt å få en oversikt over forbruket.

GODE VANER

67% av befolkningen kjøper mer enn de behøver. Å finne ut av hvor mye husholdningen bruker av matvarer og husholdningsartikler hver måned kan være en nyttig øvelse for å skape gode vaner, samt få en bedre kontroll på økonomien og forbruket. Mange har en tendens til å ikke ha helt oversikt og kjøper inn det de tror de trenger. Resultatet kan være at du enten alltid er tom for varer du behøver eller har altfor mye av feil varer som du lagrer eller ender opp med å kaste. Grunnen er som oftest at du ikke har oversikt over det reelle forbruket og kanskje aldri har stilt deg spørsmålet; hvor mye bruker familien?

FÅ OVERSIKT

For de aller fleste høres det ufattelig kjedelig ut å sette opp lister. Men når du ser gevinsten kan det være verdt bryet.

Skal du holde utgiftene nede er det alltid en god plan å få full oversikt over hva du behøver av matvarer og husholdningsartikler gjennom en uke og/eller en måned. Slik kan du redusere matsvinn, redusere handleturer, spare tid, unngå fristelser og bomkjøp.

  • Lag en liste over måltider for en hel måned. Ut fra denne kan du til enhver tid se hva du behøver.
  • Lag en liste for å føre forbruket gjennom en hel måned. Hvor mye toalettpapir gikk med? Hvor mye havregryn, mel, bakepapir, pasta, kaffe, te, såpe osv. gikk med?

HYLLEVARER PÅ AUTOMATIKK

Når du har laget listene og fått en viss oversikt er det veldig enkelt å se hva som er  “hyllevarer” - faste basisvarer og ting du alltid må ha i huset og som brukes jevnt hver måned. Dette blir ofte sett på som de kjedelige innkjøpene. 

Med et par klikk på Slowly.no, kan du kutte alle “hyllevarer” for alltid. Du slipper å tenke mer på det. Slowly leverer varene hjem til deg, hver måned. Du sparer tid ved å slippe å dra så ofte til butikken, sparer opptil 20% ved gode priser og du slipper å gå tom for varene du bruker jevnlig. Roligere hverdag og lykkeligere deg.

 

Dette er noen varer du kan sette på automatikk:

Omtrent forbruk for en gjennomsnittsperson hver måned.

 

Te 20 teposer

Kaffe 5 poser (250 gr.)

Pasta 1 pakke (500 gr.)

Toalettpapir 8 ruller 

Knekkebrød 1 pakke (19  knekkebrød)

Syltetøy 1 glass (300 gr.)

Olivenolje 1 dl.

Gryn 1 kg. 

Mel 1 kg.

Salt 90 gr.

Sukker 150 gr.

Håndsåpe 80 ml.

Bakeark 1 ark

nøtter 150 gr.

 

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor stort forbruk en person har i løpet av en måned. Dette vil variere avhengig av en rekke faktorer, slik som alder, kjønn, aktivitetsnivå, kroppsstørrelse og personlige preferanser. Men listen over kan gi deg en pekepinn når du lager din egen liste og prøver deg frem.

FamilieHusholdningØkonomi