Det er ganske vanlig å la frukt ligge på kjøkkenbenken. Det er både dekorativt og gjør frukten lett tilgjengelig for alle i familien. Men om du har kjøpt store mengder kan du spare mye på å oppbevare i kjøleskapet.
Pære
Holder seg best kaldt i kjøleskapet. Umodne pærer kan godt ligge på kjøkkenbenken i en måned. Men blir de først modne tar det ofte bare 1-2 dager før de blir overmodne. Ikke legg mange på hverandre. Det blir raskt skade og råte i kontaktflatene.
Eple
Holder seg best i kjøleskapet. Du bør ikke oppbevare eplene tett på eller opp på hverandre. Det blir raskt skade og råte i kontaktflatene.
Jordbær
Kan holde seg i 1-3 dager i kjøleskapet. Ta de ut av kjøleskapet 1-2 timer før du skal spise dem.
Bringebær
Kan holde seg i 1-3 dager i kjøleskapet. Ta de ut av kjøleskapet 1-2 timer før du skal spise dem.
Plommer
Oppbevares best i kjøleskap. På kjøkkenbenken blir de overmodne i løpet av 2 dager.
Moreller
Oppbevares best i kjøleskap. Holdbarheten er kort. Store temperatursvingninger vil fremskynde modningen.
Salater
Salater oppbevares best i kjøleskap. Helst hele salaten med stilk. Har du derimot salatblader kan du vaske bladene og fjern alt vannet. Legg så salatbladene i en plastpose og deretter inn i kjøleskapet. Da har du sprø og frisk salat i flere dager.
Gulrot
Oppbevares i kjøleskap, helst i en plastpose eller boks med små hull. Det skal ikke være helt tett, for da råtner det. Og heller ikke for mye luft, for da tørker de ut.
Vårløk
Oppbevares i kjøleskap i en pose eller tett boks.
Sjampinjong
Oppbevares kjølig og mørkt i kjøleskapet og helst i en papirpose.. I plast blir det raskt fuktig og de begynner å råtne.
Brokkoli
Trives best i kjøleskapet. Kan holde i over 2 uker. Behold i plastikken som kommer med, da holder den på fukten. Har den blitt vassen kan du kutte nederst i stilken og sette den i vann.
Blomkål
Har det best i kjøleskapet i en pose eller tett boks. Da holder den friskheten.
Kål
Har det best i kjøleskapet i en pose eller tett boks. Da holder den friskheten.
Purre
Har det best i kjøleskapet i en pose eller tett boks. Da holder den friskheten. Er den litt slapp, sett roten i vann.
Ruccola
Må oppbevares i kjøleskapet i plastikk. Bare en dag i romtemperatur ødelegger ruccolaen.
Spinat
Må oppbevares så kaldt som mulig i kjøleskapet i plastikk. Bare en dag i romtemperatur ødelegger spinaten.
Asparges
Har kort holdbarhet. Må oppbevares i kjøleskap. Der har den en holdbarhet på en uke. For å holde de friske og spenstige kan du legge de på et fuktig kjøkkenpapir i kjøleskapet.
Sukkererter
Veldig kort holdbarhet og blir raskt slappe, visne og tørre. Har det best i kjøleskapet i en pose eller tett boks. Da holder den friskheten.
Stangselleri
Har det best i kjøleskapet i en pose eller tett boks. Da holder den friskheten.
Om du finner ut av hva du kan oppbevare i kjøleskapet kan du redusere matsvinnet og spare tusenvis av kroner hvert eneste år.