3 måter å oppbevare brød på. Bra for deg, lommeboka og miljøet.

Photo by Bas Peperzak on Unsplash

Brød er det vi kaster mest av

Over 90% av den norske befolkningen spiser brød og vi spiser vi 52 kg brød hvert eneste år. Men, visste du at rundt 30% av alt brød som produseres havner rett i søpla? Og at rundt 65 millioner brød kastes hvert år av norske husholdninger?

Brød er det produktet flest nordmenn kaster hver eneste dag. Mye av det kastes fordi det oppbevares feil. En familie på fire kan kaste hele 36,6 kilo brød hvert år.

Disse tre måtene å oppbevare brød på kan spare deg for 2000 kroner i året.

  1. Frys ned

Når du kjøper brød i butikken, benytt deg av skjæremaskinene ved brøddisken. Når du kommer hjem fryser du ned hele det oppskjærte brødet. Du tar frem kun det du behøver. Brødskivene kan ligge en og en i 5 minutter på benken. Da er de ferdig opptining. Du kan også benytte deg av brødrister.

  1. Pakk inn

Har du et nybakt brød kan du pakke det inn i et tøystykke av lin eller bomull. Dette vil gjøre at brødet puster og beholder saftigheten.

  1. På fjøl

Har du et brød som du skjærer selv? Da kan du la det ligge med snittflaten ned i en brødfjøl.

Dette holder på saftigheten og gjør at skorpen holder seg. 

 

Tips:

  • Det er mye som spiller inn om brødet holder seg godt hjemme hos deg. Også luftfuktigheten på kjøkkenet. 
  • Pass på at brødet ikke blir fuktig og ligger for varmt. Det kan gjøre at det oppstår mugg.
  • Oppbevarer du brødet i handleposen fra butikken? Det bør du ikke gjøre. Handleposer er ikke ment for oppbevaring av matvarer og kan avgi stoffer i brødet. Bruk heller merkede poser som er egnet for mat.
  • Brød behøver luft for å beholde kvaliteten. Å oppbevare brød i en lukket plastpose vil gjøre kvaliteten på brødet dårligere og levetiden kortere. 
  • Ikke skjær opp brødet om du skal oppbevare det fremme. Oppskjæring er best egnet til nedfrysing. 

You may also like Se alle