Vil 1000 bli med på Treigt, Trygt og Tydelig?

Her hos Gryning tenker vi litt annerledes om forbruk. Verden raser avgårde mot det magiske året 2030, og som barneforeldre vil vi gjerne gjøre litt ekstra for å overlate planeten i OK stand til disse små. Vi vil ha med deg og din familie på laget i en ny type bærekraftig, familievennlig forbrukerisme.

Men hvordan skal vi få tid til det? Da må vi mestre å gjøre mange ting på en gang. Hva om vi kunne bruke mindre tid på å handle, være trygg på maten vi serverer, vite at den er sunn (nok) og bærekraftig (nok), og absolutt trygg og rettferdig, slik at det ble noe kvalitetstid igjen i hverdagsjaget?

1000 husholdninger er første steg

Vi bestemte oss derfor for å invitere 1000 familier til vårt første eksperiment hvor vi skal utforske om en forbruksvaner med alt på det tørre. Når vi lykkes og skalerer dette videre ut i Europa tror vi at mange små positive vaneendringer vil kunne nulle ut utslippet til den norske oljesektoren - 10.000.000 tonn CO2 årlig.

"Strømming" av varer blir til med din hjelp

Vi starter med å tilby dere å få husholdningsvarer levert fra oss på en ny måte. Hos Gryning kan du "strømme" de kjedelige varene, og endel spennende også.

Vi trenger deres hjelp til å finne ut hva, hvor mye og hvordan, men bare tenk om du aldri trengte gå tom for kaffebønner, musli, makaroni eller mel igjen.

Slow shopping er faktisk det vi trenger

Vi jager ikke etter "next-minute-delivery", men tenker heller at vi kan sende "nok-neste-måned". Det må være lov å være litt Treig når det er til det beste for både lommebok og planet. Til gjengjeld skal vi sørge for at varene du strømmer fra oss alltid er Tilgjengelig i skapet hjemme hos deg, med minst mulig innsats fra din side. 

En hverdags-lab for nye løsninger

Når vi gjør ting litt treigere får vi også muligheten til å utforske nye måter for sirkularitet. Hos Gryning kan du sende tilbake emballasjen når den er tom, og vi premierer dere for det. Kanskje barna er hjelperne våre i en ny sirkulær hverdag, der lommepengene blir til mens en ny type kildesortering trer frem?

Når vi ikke sender dere unødvendig med vann vil vi også sammen oppdage nye kategorier du kan ha i skapet, alltid for hånden. Kanskje vi sammen finner et tørt syltetøy, eller tørr appelsinjuice som du kan abonnere på jevnlig.

Trygt og Tydelig

Med tørt kan vi også gjøre det trygt, både med tydelig allergimerking, og trygt forbruk gjennom hele holdbarhetsperioden til varen. Da gjør vi bådet maten tryggere og vi reduserer matavfall, samtidig som det skal føles trygt å ha et solid lager i tørrskapet uten frykt for at det går ut på dato.

Til slutt tror vi at gode nye vaner vil skapes ved at vi er Tydelige. Vi ønsker å være tydelige på klimafotavtrykk, smart anvendelse, ernæringshensyn, økologi, verdikjede og fair trade (for å nevne noe).

Høres ambisiøst ut? Det syns vi, men det må også til. Vårt team av barneforeldre har allerede startet opp og nå vil vi ha med deg også på laget.

1000sammenBærekraftVisjon